EURO CHN Logo
Kinaresor
20 olika kinaresor avresa varje fredag
BOKA NU! 0707-99 79 77
Karta!
Vi erbjuder toppklass

Utflyktspaketet:
Vi garanterar bästa möjliga kvalité och ärlighet mot våra kunder

Hotell
Beijing: ****Howard Johnson Paragon

Hainan: ****Holiday Inn Resort Hotel

Personlig service
Erfarna och engagerade reseledare ser till att du får ut det mesta och bästa av din resa till otroliga priser!

Priser
Ord. från 20580:- /person.
Kampanjrabatt 3000:-/p = 17580:-/p
Ingår:

 • Reguljärt flyg Stockholm-Beijing t/r med Air China eller annat bolag i turistklass
 • Måltid och dryck ombord
 • Flyg i Kina
 • Alla flygskatter och säkerhetsavgifter i Kina
 • Del i dubbelrum med frukost
 • Lunch och middag med måltidsdryck enligt programmet
 • Svensktalande erfaren guide/reseledare under alla utflyktsdagar
 • Alla inträden och kvällsaktiviteter nämnda i programmet
 • Alla utflykter nämnda i programmet
 • Visum
 • Informationspaket
Ingår ej / ev. tillägg:

 • Ev. personliga utlägg och dricks.
 • Enkelrumstillägg: Kontakta oss!
 • Barnrabatt 30 % för barn i åldern 2-11 som reser med fullt betalande vuxna och sover i förälders säng.
 • Barn som sover i extrabädd ges 20 % i rabatt.
 • Transfer ingår till och från Pekings flygplats i samband med dagar på egen hand för gruppen (Peking-Xian-Guilin) vid minst 10 personer annars tillkommer detta.
Förlängning av resa:

Extradagar i Peking på hotell kostar, med del i dubbelrum inklusive frukost, från 330 kr/person.

Förlängning måste beställas i samband med bokningen av resan. Vid förlängning tillkommer transfer till flygplatsen (en taxi kostar ca 80-100 Yuan = 45-70 kr/person om två åker) och ibland tillägg på flygbiljetten.

Reseprogram dag för dag - Peking Hainan

Tidsangivelserna i programmets punkter är preliminära. Smärre justeringar kan förekomma i programupplägg och hotellalternativ. Vår strävan är att eventuella förändringar i så fall håller likvärdig eller ännu högre kvalité än i ursprungsprogrammet.

(F=Frukost, L=Lunch, M=Middag)

Dag 1 (Middag på planet)
Avresa med Air China, CA912, (eller annat reguljärt flyg tex SAS eller KLM)1

Dag 2 (*F, L, M) Peking (*Frukost på planet)
08:00 Ankomst till Peking. Bagagemottagning. Transfer2 till
****Howard Janson Paragon Hotel3 eller annat 4-stjärnigt hotell för incheckning och klädbyte - om rummen är klara4
10:45 Hutongkvarter + familjebesök med Rickshaw Tour.5
12:00
Lunch.
13:00 Till hotellet för en vilostund.
18:00 Välkomstmiddag! Pekinganka6

Dag 3 (F, L, M) Peking
07:00 Bufféfrukost på hotellet
08:30 Himmelens Tempel7
11:00 Tian an Men -torget = Himmelska Fridens Torg8
En promenad över torget från södra delen till norra. Vi tittar bl a på Hjältemonumentet och på Maos mausoleum
12:00 Lunch
13:00 Den förbjudna staden9 Från södra porten Tian an Men till utgången via trädgården i norr..
14:40 Gymnastik, Qi Gong mm i Jingshan Park. Det s k "Kolberget" (Meishan)10
18:00 Middag
19:00 Kung Fu-show11

Dag 4 (F, L, M) Peking
07:00 Bufféfrukost på hotellet
08:00 Cloisonne Factory
10:00 Kinesiska muren12
12:00 Lunch
  ”TMC” - Traditionell Kinesisk Medicin. Introduktion i TCM och fotmassage.
18:00 Middag

Dag 5 (F, L, M) Peking/Xian
06:30 Bufféfrukost på hotellet
08:15 Peking Zoo:
Tidigt på förmiddagen när Pandorna ännu är aktiva besöker vi dem för att få se livs levande exemplar av denna utrotningshotade art - Världsnaturfondens symbol - Jättepandan! Sommarpalatset13
*Tea House14 Teceremoni i det gamla kejserliga téhuset.
11:45 Cloisonne Factory15
12:30 Lunch
13:30 Shopping på prutmarknad och om tid finns ett besök till Sidenfabriken16
18:00 Middag
19:30 Akrobatikshow17

Dag 6 (F, *L) (Peking)/Hainan
07:00 Bufféfrukost på hotellet
Rummen checkas ut. Väskor samlas i Lobbyhallen. ( OBS Det brukar gå bra att deponera en eller flera väskor som man inte behöver på rundresan. Packa om kvällen innan, men glöm inte pass och flygbiljetter).
Frukostbox från hotellet eller frukost på planet (beroende av tid och flight). Tidigt morgonflyg (07:20) är preliminärbokat.

Mot Flygplatsen. Pekingguiden och busschauffören säger adjö.
Flyg till Hainan. * Vissa flighter Lunch på planet. Transfer till hotellet - ****Holiday Inn Resort Hotel18

Dag 7-12 (F) Hainan/(Peking)
  Bufféfrukost på hotellet
Dagen på egen hand
Dag 12 på kvällen transfer till flygplatsen. 20:55
Flyg till Peking. Transfer till hotellet

Dag 13 (F) Peking
  Bufféfrukost på hotellet
Fri dag. Vi och vår guide ger tips efter olika personliga intressen.

Dag 14 (F) Peking
  Bufféfrukost på hotellet
Fri dag. Vi och vår guide ger tips efter olika personliga intressen.

Dag 15 (F, *L) Peking/Arlanda (*Lunch på planet)
Bufféfrukost på hotellet
Fri morgon
10:00 Transfer till Pekings Internationella Flygplats
13:40 Hemresa med Air China, CA911.
16:20 Framme i Arlanda flygplats.

1 Vi flyger reguljärt med Air China. Flygplanen är Boeing 767 Jet. Planen är bekväma och servicen utmärkt! Air China är Kinas största flygbolag och har av ICAO, International Civil Aviation Organization, tilldelats en prestigefylld utmärkelse för 45 års olycksfri verksamhet.

Resan tar ca 8,5 timmar och går direkt utan mellanlandning eller byte av plan. Under resan serveras middag, förfriskningar och frukost. Vegetariska alternativ finns. När vi landar är det redan morgon i Peking och ett spännande äventyr väntar tillsammans med vår kinesiske guide. Tiden i Kina ligger 7 timmar före svensk tid.
2 De bussar vi använder är moderna, med luftkonditionering, bekväma säten och mjuk gång. Vår guide följer med på alla bussutflykter så att vi samtidigt får sightseeing över olika sevärdheter och intressanta områden i Peking, Beijing, som staden heter på kinesiska. Staden är en av de snabbast växande städerna i världen. Förändringarna i stadsbilden märks tydligt från år till år och förändringstakten ökar sedan det blev klart med OS år 2008. Knappast någon stad i hela världen kan visa upp något liknande. De klassiska Hutongkvarteren, med sina låga hus och innegårdar, varvas med moderna skyskrapor. IKEA och Ericsson hör till de svenska företag som etablerat sig i Beijing.
3 Mer centralt än så här kan man knappast bo. Mittemot centralstationen ligger Howard Jonson Paragon Hotel och i samma byggnadskomplex som jättestora Henderson köpcenter. Howard Jonson Paragon har nyligen renoverats och har fått utmärkelsen Award of the Year.
4 (OBS: Ofta är rummen ej klara före lunch. Gör därför morgontoalett redan på planet för säkerhets skull.)
5 Hutongkvarter. Vad vore ett besök i Beijing utan ett besök i något av de gamla Hutongkvarteren? Med sina uråldriga typiska sammanbyggda låga hus i grått tegel, vindlande gator, marknader, gemensamma bekvämlighetsinrättningar, koleldade utomhusspisar och sitt folkliv bjuds besökaren ständigt på nya överraskningar. Här upplever man verkligen en atmosfär av Kina… en känsla av det genuina Peking! Tyvärr kommer endast ca 3% av dessa kvarter att sparas åt eftervärlden. De flesta Hutonger har redan fått ge plats åt det nya Peking.
Vi gör även ett besök hemma hos en familj i området. OBS Numera förväntar sig Rickshawchaufförerna lite extra dricks (5-10Y/person = 5-10 kr) när rundturen är slut.
6 Den mest berömda av alla rätter ur Pekings kök…
7 Himmelens tempel. Bönetemplet Qinan Dian, med sitt tredubbla, vackert blåglaserade tak (himmelens färg), räknas som en av Kinas vackraste byggnader. Hela tempelområdet omfattar 273 ha och består dessutom av lummiga parkområden med pinjeträd och cypresser och fantastiska arkitektoniska skapelser som Den heliga vägen, Himmelens altare, Himmelska valvet med Ekomuren och längst i söder Solaltaret.
8 Himmelska fridens torg - Tian Am Men, är världens största torg, med sina över 44 ha. Torget som är Kinas kulturella och politiska centrum är en känd mötesplats för olika evenemang och festligheter. Här utspelades även de omdiskuterade händelserna som 1989 gav eko och protester runt hela världen. Torget renoverades 1999 till en kostnad av ca 100 miljoner kronor. Bl. a ersattes de gamla betongplattorna mot plattor av granit.
9 Förbjudna staden är den innersta delen av Pekings centrum. Härifrån residerade Ming- och Qingkejsarna och ingen vanlig människa fick sätta sin fot innanför murarna. Palatskomplexet består av 9 999 (och ett halvt) rum, eftersom endast himlen kunde ha 10 000. Kejsaren betjänades av 9 000 hovdamer och 10 000 eunucker. I filmen "Den siste kejsaren" är många scener från denna epok filmade i Den förbjudna staden.
10 Kolberget, Meishan, som det kallas i folkmun fick sitt namn av myten om att kejsaren hade ett hemligt kolförråd under berget. Dess rätta namn är Jingshan = Utsiktsberget (43 m högt) och är ett av de få ställen där man kan få en vy över Peking. Från bergets fem utsiktspunkter får man en svindlande uppfattning av storslagenheten i stadsplaneringen av det gamla Peking. Allt ligger efter en syd- nordlig axel som avslutas med trumtornet och klocktornet i norr. Passa på att bli fotograferad med den förbjudna staden under dina fötter!
I Jingshanparken hängde sig den siste kejsaren av Ming i ett träd, efter att först låtit ta livet av sin familj - allt i förtvivlan över Manchuriernas framgångsrika attacker.
Parken är ett populärt samlingsställe för utövande av vattenkalligrafi, sång, dans och olika gymnastikövningar.
11 Nyhet på nöjeshimlen i Peking: "The Legend of Kung Fu" är en storslagen och gripande föreställning. Äkta Kung Fu-fighters utför de mest halsbrytande uppvisningar av sitt kunnande. Koreografi i världsklass. Alla (!) våra tidigare kunder som vid test fått jämföra denna föreställning med Pekingoperan har föredragit "The Legend of Kung Fu".
12 Kinesiska muren är med sina runt 700 mils totala sträckning jordens i särklass mäktigaste byggnadsverk. Det är en bedövande och märklig upplevelse att se den ca 8 meter höga och 7 meter breda muren ringla sig fram över de branta bergen, med imponerande vakttorn jämnt utspridda som pärlor i ett pärlband, tills den försvinner långt bort i horisonten.
Nutida beräkningar uppskattar att som helhet närmare 7 miljoner människor, mest slavar och krigsfångar, fick sätta livet till under byggandet. Den mest intensiva 10-årsperioden var efter det att kejsare Qin Shi Huang beordrat bygget av en sammanhängande mur. De första delarna byggdes på 400-talet f.Kr och dessa delar byggdes ut och kopplades samman under kejsare Qin som enade Kina på 200-talet f.Kr.
Soldaterna sände röksignaler dagtid och tände varnande eldar nattetid för att larma och kalla på förstärkning när fienden närmade sig från norr.
Ett kinesiskt ordspråk lyder "Den man som inte besökt stora muren kan inte kallas en riktig karl". Även en svensk känner historiens vingslag.
13Sommarpalatset är en väldig parkanläggning som skänker oss atmosfär från kejsardömets sista dagar. Över hälften av parken består av en konstgjord sjö. Här finns också den berömda Marmorbåten som änkekejsarinnan Wu Ci Xi lät uppföra till sin egen 60-årsdag med pengar avsedda för flottan. Här finns även den berömda "De sjutton valvens bro" och den obeskrivligt vackra "Långa gången", Changlang, med sina tusentals målningar. Den täckta gången sträcker ut sig med sina 728 meter längs norra stranden.
14Här får vi en demonstration av de klassiska tésorterna och hur dessa ska avnjutas. Även information om olika tésorters inverkan på hälsa och välbefinnande. Vi besöker téhuset endast om tid och intresse finns.
15Cloisonne Factory. Här får vi se hur kineserna vidareutvecklat, och arbetar med, denna speciella emaljeringsteknik som har sitt ursprung från Romarriket/Bysantinska riket. Smycken, prydnadssaker, vaser och urnor i emalj och koppar visas upp. Tid avsatt för shopping!
16 Om tid finns tar vi oss till sidenfabriken med världens bästa sidenprodukter eller till en marknad som är rena paradiset för shopping. Här finns kläder (kopior, men även märkesplagg), teknik, skräddare och allehanda prylar (tex golfutrustning) för den som söker souvenirer eller annat.
17 En världsberömd kinesisk akrobatikshow bjuder på en oförglömlig upplevelse. Något som ingen Pekingresenär borde missa…
18 Vi bor på förstaklasshotellet *****Holiday Inn Resort Hotel i Yalong Beach!
www.holiday-inn-sanya.com eller *****Huayu Resort and Spa, fd Crowne Plaza. Här finns Hainans bästa stränder.
 © 2021 EURO CHN All rights reserved
  —  E-post: info@eurochn.se