EURO CHN Logo
Kinaresor
20 olika kinaresor avresa varje fredag
BOKA NU! 0707-99 79 77
Karta!
Höjdpunkter Äventyr längs Sidenvägen

Xi'an:
Terrakottaarmén, Terrakottafabriken, stenåldersbyn Banpo, Stadsmuren, Den stora vildgåspagoden, Antikmarknad, Den stora moskén, Marknad i de muslimska gränderna, Jiaozi gala-middag med sång- och dansshow från Tang-Dynastin.

Jiayuguan:
Kinesiska murens slutpunkt vid Jiayuguan-fortet, Wei- och Jingravar.

Dunhuang:
Mogaogrottorna, Månskäresjön, De sjungande sanddynerna.

Turpan:
Jiaohe ruinstad, Karezkanalerna, Gaochangruinerna, Sugongpagoden, Astanagravarna, Flammande bergen.

Urumqi:
Himmelska sjön, Himmelska bergen, XinJiangs Provinsmuseeum, Nanshan Grasslands, familjebesök, Stora basaren, sång- och dansshow.

Kashgar:
Söndagsmarknaden, Gamla staden, Id-Kahmoskén, Den doftande konkubinens grav.

Karakul:
Pamir och Karakulisjön, 1 natt i Jurta.

Peking:
Avskedsmiddag Pekinganka.


Vädret just nu!
Xian »
Jiayuguan »
Dunhuang »
Turpan »
Urumqi »
Kashgar »
Peking »
Dag för dag program

Rese-äventyr längs Sidenvägen

RESOR LÄNGS SIDENVÄGEN

Dessa resor ger verkligen en känsla av kontrasternas Kina.
Mellan öst och väst, mellan stad och land.
Att resa längs sidenvägen ger verkligen en känsla av kontrasternas Kina. Mellan öst och väst, mellan stad och land. Kontrasterna mellan det moderna Kina som är på väg att bli världsledande inom mängder av områden - och det Kina som var världsledande och som sökte kontaktvägar via den berömda "Sidenvägen". Vi tar dig till den stora basaren i Urumqi. Vi hälsar även på hos en familj ur den nationella minoriteten uigurerna. Det mongoliska ordet "Urumqi" betyder "fina beten".

Resan följer i spåren av de ändlösa handelskaravaner som bildade den historiska handels- och kulturleden Sidenvägen. Via oas efter oas, som Turpan, och Dunhuang, och genom Kinas nordvästra hörn, transporterades rikedomar till Mellersta Östern och västliga riken. Från flera århundraden före Kr., till under 1200-talet och Marco Polo's levnad, flödade varor, kultur och religioner mellan kejsarstaden Xi'an och väst. Sidenvägen användes till och med för att starta krig! När sedan sjöfarten tog över, under 1400-talet, försvann många av de förut blomstrande knutpunkterna i glömska. I provinsen Xinjiang återupptäcker vi det välbevarade förflutna i vår färd genom gräsbevuxna bergstrakter och vidsträckta sandöknar. Vi tar dig till den stora basaren i Urumqi. Vi hälsar även på hos en familj ur den nationella minoriteten uigurerna. Mellanösterns atmosfär präglar hela denna jätteprovins. Kontrasterna med övriga Kina är stor även om det omfattande utbytet med muslimska länder satt sina spår till och med i den gamla kejsarstaden Xi'an.

Läs mer:
Program - Rese-äventyr längs Sidenvägen

 © 2021 EURO CHN All rights reserved
  —  E-post: info@eurochn.se