EURO CHN Logo
Kinaresor
20 olika kinaresor avresa varje fredag
BOKA NU! 0707-99 79 77
Karta!
Vi erbjuder toppklass

*Utflyktspaketet:
Vi säljer bara egna paket, direkt utan mellanhänder och kan därför alltid ge Oslagbart mest för pengarna!

*Hotell
Beijing:
****Howard Johnson Paragon Hotel,
****Yu Yang Hotel, ****Jian Guo Hotel,
eller ****Tianhong Plaza (Radisson)
Alternativt:
*****Beijing International Hotel
*Personlig service
Erfarna och engagerade reseledare ser till att du får ut det mesta och bästa av din resa till otroliga priser!

Priser
Grundpris Peking 8 dagar:
6680:-/person under lågsäsong (5990 kr - 6850 kr)
Fr. 7950:-/person under mellansäsong 8580:-/person under högsäsong ( från 8250 kr)
Utflyktspaketet: 1790:-/person, fom mars 2013, 1890:-/p Vi garanterar bästa möjliga kvalité och ärlighet mot våra kunder.
Ingår:

  • Reguljärt flyg Stockholm-Beijing t/r med Air China eller annat bolag i turistklass
  • Måltid och dryck ombord
  • Alla flygskatter och säkerhetsavgifter i Kina
  • Del i dubbelrum med frukost
  • Lunch och middag med måltidsdryck enligt programmet
  • Svensktalande erfaren guide/reseledare under alla utflyktsdagar
  • Alla inträden och kvällsaktiviteter nämnda i programmet
  • Alla utflykter nämnda i programmet
  • Informationspaket
Ingår ej / ev. tillägg:

Ev. personliga utlägg och dricks.

Enkelrumstillägg: Kontakta oss!

Barnrabatt 30 % för barn i åldern 2-12 som reser med 2 fullt betalande och sover i förälders säng. Barn som sover i extrabädd ges 20 % i rabatt.

Transfer ingår till och från Pekings flygplats i samband med dagar på egen hand för gruppen (Peking-8 dagar) vid minst 10 personer, annars tillkommer detta.

Förlängning av resa:

Extradagar i Peking på hotell kostar, med del i dubbelrum inklusive frukost, från 330 kr/person.

Förlängning måste beställas i samband med bokningen av resan. Vid förlängning tillkommer transfer till flygplatsen (en taxi kostar ca 80-100 Yuan = 45-70 kr/person om två åker) och ibland tillägg på flygbiljetten.

Reseprogram dag för dag - Peking med utflyktspaket

Tidsangivelserna i programmets punkter är preliminära. Smärre justeringar kan förekomma i programupplägg och hotellalternativ. Vår strävan är att eventuella förändringar i så fall håller likvärdig eller ännu högre kvalité än i ursprungsprogrammet.

(F=Frukost, L=Lunch, M=Middag)

Dag 1
Em/kväll Avresa med Air China1 (eller annat bolag tex Finnair eller SAS)

Dag 2 (L, M)
Morgon Ankomst Beijing
Transfer2 till Howard Johnson Paragon Hotel eller annat minst 4-stjärnigt hotell
12:00
Lunch. Från och med nu äter vi med pinnar
13:15 Hutongkvarter och familjebesök med Rickshaw Tour3
14:45 Till hotellet för en kort vilostund eller fri tid för egna aktiviteter
18:00 Välkomstmiddag! Pekinganka4

Dag 3 (F, L, M)
07:00 Bufféfrukost5 på hotellet
08:30 Stadstur till Himmelens tempel6
10:30 Himmelska fridens torg7
Vi tittar bl a på Hjältemonumentet8 och på Maos mausoleum9
12:00
Lunch
13:00 Den förbjudna staden10
15:00 Gymnastik på Kolberget11
16:30 Teceremoni12
17:30 Middag
19:00 Kung Fu-show13

Dag 4 (F, L, M)
07:00 Bufféfrukost på hotellet
08:00 Cloisonne Factory14
10:00 Kinesiska muren15
12:30 Lunch
13:30 Jadehantverk
14:00 TCM, Traditionell Kinesisk Medicin med fotmassage
16:00 Silk Factory
18:00 Middag
19:30 Akrobatikshow16

Dag 5 (F, L, M)
07:00 Bufféfrukost på hotellet
08:30 Jättepandorna på Pekings Zoo17
10:15 Sommarpalatset18
12:30 Lunch
13:30 Pärlfabriken19
14:00 Shopping på prutmarknad
18:00 Middag. Fri kväll efter middagen

Dag 6 (F)
08:00 Bufféfrukost på hotellet
Dagen på egen hand. Efter bufféfrukost på hotellet har du dagen på egen hand. Vi ger dig tips om vad man kan göra, restauranger, shoppingställen, skräddare, hårfrisörer, massage, marknader mm.

Dag 7 (F)
08:00 Bufféfrukost på hotellet
Dagen på egen hand. Vi ger tips!

Dag 8 (F)
07:30 Bufféfrukost på hotellet
13:40 Hemresa med Air China
16:50 Ankomst till Arlanda Flygplats (svensk tid)
1 Vi flyger reguljärt och för de flesta avgångar till Kina med Air China, direkt mellan Arlanda och Beijing. Flygplanen är Boeing 777. Planen är bekväma och servicen utmärkt! Air China är Kinas största flygbolag och har av ICAO, International Civil Aviation Organisation, tilldelats en prestigefylld utmärkelse för 45 års olycksfri verksamhet.

Resan tar ca 8 och en halv timme och går direkt utan mellanlandning eller byte av plan. Under resan serveras middag, förfriskningar och frukost. Vegetariska alternativ finns. När vi landar är det redan morgon i Peking och ett spännande äventyr väntar tillsammans med vår kinesiske guide. Tiden i Kina ligger 7 timmar före svensk tid (6 timmar sommartid).
2 De bussar vi använder är av modernaste slag, med luftkonditionering, bekväma säten och mjuk gång. Vår guide följer med på alla bussutflykter så att vi samtidigt får sightseeing över olika sevärdheter och intressanta områden i Peking, Beijing, som staden heter på kinesiska.
Staden är en av de snabbast växande städerna i världen. Förändringarna i stadsbilden märks tydligt från år till år och förändringstakten ökar sedan det blev klart med OS år 2008. Knappast någon stad i hela världen kan visa upp något liknande. De klassiska Hutongkvarteren, med sina låga hus och innegårdar, varvas med moderna skyskrapor. IKEA och Ericsson hör till de svenska företag som etablerat sig i Beijing.
3 Hutongkvarter. Vad vore ett besök i Beijing utan ett besök i något av de gamla Hutongkvarteren? Med sina uråldriga typiska sammanbyggda låga hus i grått tegel, vindlande gator, marknader, gemensamma bekvämlighetsinrättningar, koleldade utomhusspisar och sitt folkliv bjuds besökaren ständigt på nya överraskningar. Här upplever man verkligen en atmosfär av Kina… en känsla av det genuina Peking! Tyvärr kommer endast ca 3% av dessa kvarter att sparas åt eftervärlden. De flesta Hutonger har redan fått ge plats åt det nya Peking.
Vi gör även ett besök hemma hos en av de boende familjerna.
4 Den mest berömda av alla rätter ur Pekings kök. På berömda Quan Jude.
5 I priset ingår en rejäl bufféfrukost. Till skillnad från den minivariant som de flesta hotell serverar får du här en ordentlig start på dagen.
6 I priset ingår en rejäl. Himmelens tempel. Bönetemplet Qinan Dian, med sitt tredubbla, vackert blåglaserade tak (himmelens färg), räknas som en av Kinas vackraste byggnader. Hela tempelområdet omfattar 273 ha och består dessutom av lummiga parkområden med pinjeträd och cypresser och fantastiska arkitektoniska skapelser som Den heliga vägen, Himmelens altare, Himmelska valvet med Ekomuren och längst i söder Solaltaret.
7 Himmelska fridens torg - Tian Am Men, är världens största torg, med sina över 44 ha. Torget som är Kinas kulturella och politiska centrum är en känd mötesplats för olika evenemang och festligheter. Här utspelades även de omdiskuterade händelserna som 1989 gav eko och protester runt hela världen. Torget renoverades 1999 till en kostnad av ca 100 miljoner kronor. Bl. a ersattes de gamla betongplattorna mot plattor av granit. Gräsmattor anlades efter långsidorna.
8 Hjältemonumentet uppfördes 1958 till minne över folkets hjältar som gick segrande ur inbördeskriget. De genomförde 1949 års revolution, då Folkrepubliken Kina grundades. På den 35 meter höga granitpelaren finns kalligrafier av Mao Zedong och Maos högra hand Zhou Enlai.
9 Maos mausoleum invigdes den 9/9 -77 på årsdagen av hans död och har sedan dess besökts av ca 140 miljoner människor. Minneshallen är uppförd i vit marmor.
10 Förbjudna staden är den innersta delen av Pekings centrum. Härifrån residerade Ming- och Qingkejsarna och ingen vanlig människa fick sätta sin fot innanför murarna. Palatskomplexet består av 9 999 (och ett halvt) rum, eftersom endast himlen kunde ha 10 000. Kejsaren betjänades av 9 000 hovdamer och 10 000 eunucker. I filmen "Den siste kejsaren" är många scener från denna epok filmade i Den förbjudna staden.
11 Kolberget, Meishan, som det kallas i folkmun fick sitt namn av myten om att kejsaren hade ett hemligt kolförråd under berget. Dess rätta namn är Jingshan = Utsiktsberget (43 m högt) och är ett av de få ställen där man kan få en vy över Peking. Från bergets fem utsiktspunkter får man en svindlande uppfattning av storslagenheten i stadsplaneringen av det gamla Peking. Allt ligger efter en syd- nordlig axel som avslutas med trumtornet och klocktornet i norr. Passa på att bli foto-graferad med den förbjudna staden under dina fötter! I Jingshanparken hängde sig den siste kejsaren av Ming i ett träd, efter att först låtit ta livet av sin familj - allt i förtvivlan över Manchuernas framgångsrika attacker. Här på Kolberget samlas skaror, mest av äldre människor, för att utöva den traditionsenliga morgongymnastiken Taijiquan eller Qigong. Mjukt, värdigt och elegant!
12 Vi bjuds på en traditionell kinesisk Téceremoni och får provsmaka olika sorters kvalitetstéer.
13 Årets nyhet på nöjeshimlen i Peking: "The Legend of Kung Fu" är en storslagen och gripande föreställning. Äkta Kung Fu-fighters utför de mest halsbrytande uppvisningar av sitt kunnande. Koreografi i världsklass. Alla (!) våra tidigare kunder som vid test fått jämföra denna föreställning med Pekingoperan har föredragit "The Legend of Kung Fu".
14 Cloisonne Factory. Här får vi se hur kineserna vidareutvecklat, och arbetar med, denna speciella emaljeringsteknik som har sitt ursprung från Romarriket/Bysantinska riket. Smycken , prydnadssaker, vaser och urnor i emalj och koppar visas upp. Tid avsatt för shopping!
15 Kinesiska muren är med sina runt 700 mils totala sträckning jordens i särklass mäktigaste byggnadsverk. Det är en bedövande och märklig upplevelse att se den ca 8 meter höga och 7 meter breda muren ringla sig fram över de branta bergen, med imponerande vakttorn jämnt utspridda som pärlor i ett pärlband, tills den försvinner långt bort i horisonten.

Nutida beräkningar uppskattar att som helhet närmare 7 miljoner människor, mest slavar och krigsfångar, fick sätta livet till under byggandet. Den mest intensiva 10-årsperioden var efter det att kejsare Qin Shi Huang beordrat bygget av en sammanhängande mur. De första delarna byggdes på 400-talet f.Kr och dessa delar byggdes ut och kopplades samman under kejsare Qin som enade Kina på 200-talet f.Kr.

Soldaterna sände röksignaler dagtid och tände varnande eldar nattetid för att larma och kalla på förstärkning när fienden närmade sig från norr.
Ett kinesiskt ordspråk lyder "Den man som inte besökt stora muren kan inte kallas en riktig karl". Även en svensk känner historiens vingslag.
Varma kläder medtages! Hösten kan vara kall uppe i bergen norr om Peking.
16 Akrobatikshowen i Peking bjuder på en oförglömlig upplevelse - Den världsberömda kinesiska akrobatikshowen. Något som ingen Pekingresenär borde missa…
17 Pandor på Pekings Zoo Dessa fantsstiska djur finns nu bara i ett antal av ca 1600 och är den stora symbolen för att rädda utrotningshotrade djur. Läs mer om WWFs projekt för att rädda Jättepandan.
18 Sommarpalatset är en väldig parkanläggning som skänker oss atmosfär från kejsardömets sista dagar. Över hälften av parken består av en konstgjord sjö. Här finns också den berömda Marmorbåten som änkekejsarinnan Wu Ci Xi lät uppföra till sin egen 60-årsdag med pengar avsedda för flottan. Här finns även den berömda "De sjutton valvens bro" och den obeskrivligt vackra "Långa gången", Changlang, med sina tusentals målningar. Den täckta gången sträcker ut sig med sina 728 meter längs norra stranden.
19 Här i Pärlfabriken får vi se hur man tillvaratar pärlor ur sötvattensnäckor.
 © 2021 EURO CHN All rights reserved
  —  E-post: info@eurochn.se