EURO CHN Logo
Kinaresor
20 olika kinaresor avresa varje fredag
BOKA NU! 0707-99 79 77

SMÅTT OCH GOTT INFÖR RESAN

Visa:   Alla A-D E-H I-L M-P R-T U-Ö
B
Bagage:
Det är normalt tillåtet att medföra högst 20 kg bagage plus högst fem kilo (vissa bolag 8 kg) i handbagage per person. Handbagagets yttermått får vara högst 55*40*20 cm. Speciellt vid utresa från nordiska flygplatser kan detta bli ett problem. Kontrollera måtten innan avresa. Vissa sk. Cabinväskor är för stora och måste därför checkas in som resväska. Man får bara ha ett handbagage, men en liten extra handväska, påse eller något man hänger över armen brukar inte möta några hinder. På det kinesiska inrikesflyget är det mycket vanligt att man släpar på en massa "extrapackning" utan att behöva räkna detta som handbagage. Därför kan det ibland vara rätt trångt under säten och på hyllor ombord på dessa flygningar. Som gruppresenär brukar något extra kilo inte betyda att man måste betala för övervikt. Vikten på gruppens alla resväskor summeras och i regel finns det marginaler kvar för en och annan resväska som väger över 20 kg. Vi kan dock inte garantera att du som resenär slipper betala kostnad för övervikt (250-350 kr/kg).

Förvara ej film i resväskor. Ny genomlysningsteknik kan förstöra film eller foto.
Inga vassa föremål får medföras i kläder eller handbagage! Inte heller alkohol (eller andra vätskor) får föras in genom säkerhetskontrollen, men det går bra att köpa när man väl är inne på taxfree. Har man redan köpt, ska flaskorna packas i resväskan.
Märk allt bagage tydligt med namn och adress. Taggar i reserv finns på flygplatsen.
Skriv gärna upp allt du tar med dig på resan, om du skulle förlora bagaget och sedan behöver denna information till försäkringsbolaget.
OBS -Maximalt två flaskor per resväska!
Packa bara det allra nödvändigaste. Det ska finnas plats för det du vill köpa!


Böcker:
Mängder av böcker har skrivits och skrivs om Kina. Här är några lästips!

En suverän reseguide är "Willmaguide" som ges ut i samarbete med Lonely Planet. Den finns i en komplett version över hela Kina (Kina - Willmaguide) och i en mindre omfattande version enbart över Peking (Beijing - Willmaguide).

Den som söker lite allmän kunskap om Kina kan gärna läsa "Kinakunskap" av Björn Kjellgren. Här får läsaren en bra översikt av det Kinesiska samhället idag, dess kultur, språk och folk. Allt berättas i förklarande sammanhang med historiska tillbakablickar.

En annan utmärkt studiebok som förklarar dagens Kina utifrån dess historiska rötter är "KINAS VÄG - från stenåldern till dataåldern" av Kaj och Claude Björk.

D
Dricks:
Det är numera tillåtet och alltmer vanligt med dricks i Kina. Väskbärare och Room Service-personal förväntar sig en slant för sina tjänster, ca 5 Yuan/väska. På restauranger är det (fortfarande) ingen som förväntar sig extra dricks. I övrigt är det upp till var och en att ge ett extra bidrag för god service till guider och busschaufförer, vilket tacksamt tas emot av en lågavlönad kines. Denna dricks lämnas när man tar avsked från respektive chaufför/guide t.ex. vid järnvägsstationen eller flygplatsen. Ytterligare information om dricksen kommer tillsammans med Informationspaketet för den som bokar resa med oss.


Dokumentation:
Kamera och film: Har du en vanlig kamera så ta med dig tillräckligt med filmrullar. Det är svårt nuförtiden att hitta annat än digitala fotoprodukter nästan var man än reser.

Skrivpapper och pennor finns oftast på hotellrummet, men i begränsad mängd. Dagboken eller en anteckningsbok är vid sidan av kameran ett fantastiskt bra komplement för att minnas…

E
Eluttag:
De hotell vi anlitar i Kina har 220 V och "två hål i väggen" som passar våra stickkontakter.

F
Försäkring:
Se: Reseförsäkring.

H
Hemmet:
Vattenskador: Stäng av vattnet i lägenheten eller huset så slipper du oroa dig för vattenläckor.

Elektronik: Dra ut alla sladdar innan du ger dig av. Många elektriska maskiner drar ström även när de är avstängda. Du slipper dessutom oroa dig för att något ska överhettas och börja brinna medan du är borta. En - två kvällslampor som tänds av en timer kan vara en god idé.

Posten: Om du har en brevlåda så be någon granne ta in posten. Då kan de även få läsa din eventuella dagstidning.

Grannarna: Berätta för någon granne att du ska bort och be dem hålla koll på lägenheten/huset.

Växter: Även här är en god granne bästa tipset. Du ska vara borta mer än en vecka och inte har någon som kan vattna kan sätta alla växter i badkaret. Duscha blommorna i rejält med vatten. Om de inte står i solljus behöver de oftast inte vattnas mer.


Hotell:
På alla platser vi besöker med våra standardresor använder vi minst 4-stjärniga hotell (och kryssningsbåtar) om sådant finns på orten eller i närheten. Rummen kallas oftast Superior, dvs standardrum och kan uppgraderas till tex DeLux, Seaview eller Suite på begäran. Kontakt med oss om pris och tillgång finns till er resa om sådana speciella önskemål finns.


Hälsa
Ta gärna med det gula vaccinationskortet.
Har du märkt plötsliga problem med något som skulle kunna vara allvarligt bör du undersöka dig innan du åker.
Ta med dig alla nödvändiga mediciner hemifrån. En del mediciner är narkotikaklassade läkemedel och du som medför sådana bör därför ha ett intyg. Även ev diabetiker med kanyler bör ha med ett läkarintyg.

Ta gärna med magsjuketabletter (t.ex. Loperamid, Dimor eller Imodium) och vätskeersättning (t.ex. Resorb), nässprej, huvudvärkstabletter och åksjukepiller (om du lätt blir illamående på bussar eller tåg, t.ex. Postafen). Ta även med hydrokortison om du har munsår. En antiseptisk vätska för handtvätt kan vara bra likaså steril kräm (t.ex. LHP om du skadar dig). Har du problem med sol bör du ta med solskyddskräm.
Plåster till fötterna när du fått skoskav är oumbärligt. Får du lätt skoskav är det bra att köpa speciella plåster för detta ändamål.

I
Internet:
Uttag för Internet finns på de flesta av våra hotell på rummen. Dessutom finns business-center med datorer som man kan hyra.

K
Klimatinformation:
Kina är ett stort land med flera klimatzoner. I nordöstra Kina med huvudstaden Peking är vintrarna kalla ibland med lätt snö och frost. Det blir snabbt varmt på våren. Redan i april når dagstemperaturen över 20 grader och sommaren är varm. Ofta är sommartemperaturen 30 grader eller mer. Då kan det även komma kraftiga skurar. Övriga månader är det ganska torrt. Centrala Kina med Shanghai har regnperiod under sommaren, men annars också en del kraftiga skurar. Vintern är relativt kall och snö kan förekomma, men det hör till ovanligheterna. Somrarna är varma, drygt 30 grader och fuktiga med tunga skurar, men oftast bara någon timme eller under en del av dagen. Här är det ca 6 soltimmar/dag. Södra Kina, området kring Hongkong, har tropiskt klimat. Under regnperioden, april-september är det mycket varmt och fuktigt. Vintrarna är milda och ganska torra, med temperaturer som lägst ca 15 grader. Under juli-oktober kan någon tropisk orkan leta sig upp mot kusten från Sydkinesiska havet.


Klädsel / Övrig packning
Packa med det som är mest lämpat för årstiden. Välj praktiska kläder framför det som är snyggt. Använd promenadskor, eller gymnastikskor som dina fötter trivs med. Undvik skor med slät sula (det är lätt att halka vid en klättring på Kinesiska muren till exempel). Solglasögon kan vara bra, inte bara sommartid. Höst och vinter är det sällan nederbörd i Peking. Under sommaren däremot kan det regna rejält och då kan ett paraply vara bra att ha. (Kineserna själva använder ofta paraply för att skydda sig mot solen).

Vintertid gäller i stort sett samma klädsel som hemma. Det kan blåsa kallt särskilt uppe i bergen under besöket till Kinesiska muren. Mössa, vantar, vindskyddskläder och någon extra tröja kan vara bra. Sommartid är det bäst att ta med tunna bomullskläder, gärna ljusa. Tänk dock på att allt finns att köpa på plats, till mycket låga priser dessutom. Det är ingen katastrof om man är utan paraply och det börjar regna. Det finns alltid någon gatuförsäljare som vill sälja det som en turist kan tänkas behöva!

Den som äter medicin gör klokt i att ta med originalförpackningen i handbagaget (om tullpersonalen skulle fråga) och att packa i reservmedicin i resväskan.

Våra hotell håller mycket hög klass och har det mesta tillhands om du skulle glömma något i din packning. En vattenflaska varma dagar kan vara bra. Likaså är det en god idé att packa ner lite toalettpapper att ha tillhands under våra utflykter. Ta gärna med några våtservetter. Det är inte alltid så lätt att hitta moderna och västerländskt utrustade toaletter under utflykterna eller om du har några dagar på egen hand.


Kommunikationer
Förutom de bussar vi använder på våra utflykter finns "de tre T-na" att välja bland: Taxi, Tunnelbana eller "Trampa själv" (hyra en cykel). Taxi finns att få tag på överallt i centrala Peking (utom vid ett häftigt regnväder). Det kostar bara några tior om man inte ska så långt. Ett grundpris, beroende på taxins storlek, anges på taxibilarnas bakre fönster. Grundpriset är 10 Yuan, ca 9 kr och räcker i fyra kilometer. Därefter kostar varje km ca. 1,20-1,80 kr. Efter kl 23:00 kostar det 20% extra.

Räkna inte med att taxichauffören förstår engelska. Ha därför helst platsen ni ska till uppskriven med kinesiska tecken på ett papper. (Kort med hotellets namn skrivet på kinesiska tillhandahålles av oss). Ett alternativ är att ta sikte på någon känd byggnad eller ett välkänt hotell som ligger i närheten av den plats ni ska till. Se alltid till att taxametern sätts på. Det är en garanti för att du som kund inte ska bli lurad.

Tunnelbanan i Peking är öppen mellan 05:00 och 22:30 och kostar endast tre Yuan (ca 2.70 kr). Den håller på att byggas ut inför olympiaden 2008 och finns idag som en ringlinje i centrala Peking, vilken korsas av en linje som går i öst-västlig riktning. Stationsnamnen finns utskrivna på Pinyin med västerländska alfabetet och dessutom ropar man på engelska upp aktuell station under resan.

"Trampa själv" är ett trevligt alternativ för den som vågar ge sig ut på cykel i Pekings trafik. Det finns nästan lika många cyklar bara i Peking som det finns invånare i hela Sverige! Cyklar finns att hyra på många hotell mot en avgift på 30-60 kr per dag. Medtag karta! Om du vill ställa ifrån dig cykeln finns bevakade cykelparkeringar som kostar ca en krona.

Den som vill kan även prova på att åka buss vilket endast kostar från 1 Yuan (ca 90 öre) beroende på hur långt man ska åka. Spara biljetten och visa upp vid ev. bussbyte.


Kontokort
Visakort och MasterCard accepteras av de flesta större affärerna och hotellen. Kontanter kan tas ut från bankomat på Bank of Chinas' kontor eller hotellfilialer. Aktuell valutakurs gäller vid dessa uttag och dessutom debiterar en del svenska banker dig en uttagsavgift för varje uttag som görs i utlandet. Kontrollera detta med din bank innan avresan.

M
Mat & dryck:
Maten som ingår i våra resepaket är varierande och äts på noggrant utvalda restauranger. Annorlunda och spännande smakupplevelser väntar, men inga djärva exotiska "konstigheter" serveras. Grundutbudet i Kina är massor med grönsaker, tillredda på olika sätt, men också fisk, kött av olika slag och så förstås - ris.

Det finns så gott som alltid ett antal olika rätter att välja bland, så var och en äter det han/hon vill smaka. På kinesiska restauranger dukas maten ofta fram på stora rundbord med en snurrbar skiva som faten/skålarna ställs på. Det är bara att hugga in när godsakerna sveper förbi.

I Kina serveras té normalt till maten och vanligtvis bjuds det på en varm och god soppa som avslutning på lunchen/middagen.

Ett glas dryck ingår alltid i våra måltider. Tillägg för extra dryck. Du får för det mesta välja mellan öl, vatten på flaska, Fanta eller Coca Cola.

Kinesiskt öl håller god kvalitet och uppskattas av de flesta svenskar. Det som är speciellt med det kinesiska ölet är att man även använder ris som ingrediens vid framställningen. Alkoholstyrkan ligger vanligen på mellan 3,2 till 3,5 % vilket motsvarar svenskt folköl. Ibland bjuds på kinesiskt risvin eller risbrännvin.

I Kina serveras normalt inte kaffe efter maten utan kan fås på hotellen och i samband med frukosten. I Kina är kaffe dyrt. Räkna med "svenska priser". Även på flyg och tåg kan man vanligtvis få en kopp kaffe.


Mobiltelefon
Se: telefon

N
Nöjen:
På de finare hotellen i Peking finns det barer och pubar av varierande slag. Det blir allt vanligare med fristående nöjesställen och diskotek även i Peking även om det är långt kvar till det utbud som bjuds t.ex. i Shanghai. Här är några tips:
  • Afanti, mongolisk restaurang med levande musik. Framemot kvällskvisten dansas det på borden till traditionell mongolisk musik.
  • Hard Rock Café i Peking ligger i nedre plan av Landmark Towers (8 Dong San Huan Bei Lu).
  • JJ (76 Xinjiekou Bei Dajie) för den som vill uppleva ett STORT diskotek.
  • Nightman (Xibahe Lu) i närheten av SAS Radisson.
  • Paulaner Brauhaus ligger i hotell Kempinski (50 Liang Ma Qiao Lu)
  • Renaissance, (7 Zheng Yi Lu) i närheten av Beijing Hotel.
Sanlitun Lu, "The Bar Street" är Pekings mest kända nöjesgata, med massor av små inneställen (oftast västerländskt inspirerade barer och pubar). Gatan ligger strax öster om Arbetarstadion i ambassaddistriktet vid tredje ringvägen.

P
Packning:
Hur packar jag?
  • Ta gärna fram några starka plastpåsar eller fryspåsar och lägg allt flytande i dem. En necessär indränkt i tandkräm eller hudkräm är en mindre rolig upplevelse. Ta även med några extra plastpåsar och gärna 2-3 plastkassar som t.ex. kan användas att lägga smutsiga kläder eller skor i.
  • Ta bara med det som du tycker absolut behövs. På hotellet finns det mesta. Förvara aldrig värdesaker i resväskan. Om du har mediciner så lägg inte allt i en väska. Se till att du har tillräckligt för ett antal dagar på annat ställe – om väskan med medicinen skulle komma bort.
  • Kläder: Lämna det mesta hemma och ta med det som är praktiskt. Detta gäller framförallt skor (ta med något som dina fötter trivs i). Det är svårt att spå hur vädret ska bli. Men som en rekommendation vintertid: Behåll de tjocka kläder vi använder här hemma – och om det skulle vara för årstiden varma dagar i Beijing så går det bra att lämna mössa och jacka i bussen (eller att knäppa upp jackan). Nätterna och morgnarna kan vara kalla – kallare än här i Sverige – men det brukar vara ca 10 grader varmare dagtid pga att dagarna är mycket ljusare och längre i Kina. Väderprognos från Världsmetereologiska organisationen finns på vår hemsida.
Övrigt i packningen:
  • Öronproppar, ögonmask och nackkudde kan vara bra på flygresan eller hotellrummet om du vill sova.
  • Rakattiraljer, tamponger och bindor, pincett, solglasögon, tandborste och tandkräm, borste, liten sax (i resväskan), toapapper eller näsdukar, kvällslektyr….
  • En bra liten väska eller påse som du kan ha på bussen och utflykterna. Den ska rymma lite papper, vattenflaska, kamera och gärna lite ombyteskläder.
  • Plånböcker: Ta om möjligt en liten plånbok och inte en för eventuella ficktjuvar frestande hästhandlarvariant.
  • Multiverktyg kan vara bra, men normalt finns det mesta på plats i Kina. Dessutom får inga vassa föremål ligga i handbagaget vid flygets säkerhetskontroller.
  • Överväg om du verkligen behöver ha din mobil med dig. Men den kan vara bra att ha som miniräknare, alarm, klocka och för sms. Det kan bli dyra samtalskostnader – kontrollera för säkerhets skull med din operatör innan. Fråga även om telefonen är öppnad för trafik i Kina…
  • Ev parfym ska förvaras så att det inte kan gå sönder. Adressbok kan behövas. Några våtservetter kan komma till användning.
  • Reseur: Väckning ordnas på hotellet, men man kan glömma något rum. På rummen brukar en klocka eller en klockradio finnas. Ta gärna med er ett reseur ni kan ställa in eller sätt på alarmet på mobilen.
  • Batterier och batteriladdare till kamera, reseklocka, freestyles m.m.: Det vore synd om kameran slocknar just när du klättrat upp en bit på Muren…..
  • Klocka: Ska du ha med dig ett armbandsur så ta inte med dig någon dyrbar. Då drar du bara till dig onödig uppmärksamhet.
     
Pass:
Förvara passet säkert, gärna inlåst i hotellets depositionsfack. Vid resor utanför Peking är det alltid säkrast att ta med passet för att undvika problem med kontrollanter på tåg m.m.

På de flesta av våra hotell finns låsbara fack på rummen.

Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemresedatum. Om du byter ditt pass är det mycket viktigt att se till att din visumansökan gäller för det nya passet oavsett om du har individuell visumansökan eller ansökan till gruppvisum.

Passkopior som skickats eller lämnats till oss finns i tryggt förvar om något skulle hända och underlättar om någon skulle förlora sitt pass.


Pengar:
Din bank kan behöva beställa hem. Men t.ex. Forex växlar direkt till kinesiska Yuan (RMB). Ibland har de numera även mindre sedlar än hundralappar. Växla gärna hemma. På Arlanda är kursen lite sämre.

Kontokort: Ibland tar banker ett par procent per uttag utomlands och ibland tar de ingenting. Helst bör man ha ett kort med kostnadsfria uttag. På alla statliga varuhus kan du tryggt betala med ett vanligt Visa, Mastercard, Eurocard m.fl. Resecheckar är allt mindre vanligt men kan vara bra om man vill känna sig trygg mot plånbokstjuvar.

Värdepapper m.m.: Ta gärna kopior av viktiga handlingar. Kopiera gärna ditt försäkringsbevis och försäkringskassans kort innan du åker. Har du ett reseförsäkringsskydd som är bra? Är du osäker så hjälper vi dig att teckna ett, men dock senast dagen före avresan.

Passkopior som skickats eller lämnats till oss finns i tryggt förvar om något skulle hända och underlättar om någon skulle förlora sitt pass. Pass och värdesaker bör förvaras i depositionsfack på hotellet. Safety box finns i alla rum.

R
Reseförsäkring:
Kontakta oss om reseförsäkringar och avbeställningsskydd. Läs särskild sida om vilka försäkringsbolag vi rekommenderar och om vilka former av försäkringar som finns att erbjuda.


Resegaranti:
EURO CHN har ställt erforderlig Resegaranti som säkerhet till Kammarkollegiet. Läs mer om Resegarantier på Kammarkollegiets hemsida.


Ringa:
Se: Telefon.

S
Shopping:
Kina är ett verkligt shoppingparadis och man kan hitta fynd av det mesta. Den som söker kuriosa och souvenirer får svårt att välja bland allt! Priserna är lägst på marknader och i privata affärer. Där kan man också pruta. Större varuhus går också att pruta i om de inte är statligt ägda. I varuhusen och fabriksbutiker är utbudet ofta imponerande stort och i regel av kontrollerad, hög kvalité. Den som handlar antikviteter måste se till att varan har en röd lackstämpel som bevis på att den får föras ut ur Kina. Spara kvittot om du handlar något dyrbart.

Kontrollera alltid kvaliteten så att ingenting är trasigt eller sprucket (t.ex. sömmar, en dragkedja, undersidan på en vas). I småbutiker och marknader måste man vara extra noga. Se även till att rätt vara packas ned så att du inte blir besviken senare när du upptäcker att tröjan du köpte bytts ut mot en som är två storlekar för liten. Om du handlar på marknader eller av gatuförsäljare måste du kontrollera att du får tillbaka rätt summa och rätt sorts sedlar!

Populära och prisvärda varor är exempelvis tyger (särskilt sidentyg = "silk" på engelska), cloisonnéarbeten, lackarbeten, målningar, mattor, kläder, jade, pärlor, sportprodukter, naturmediciner, té, porslin, smycken, bälten, ätpinnar, lapptäcken, kvalitetsfiltar, klockor, kalligrafipenslar, avklappningar, kulramar, cykelringklockor m.m.

Vissa butiker ordnar med transport och försäkring av skrymmande föremål, t.ex. en stor matta. Vänd dig till guiden eller färdledaren om du har frågor om eventuella inköp.

T
Telefon:
På samtliga hotellrum finns telefon. Man betalar sina samtal vid utcheckningen och priset ligger i ungefär samma nivå som på svenska hotell. För att ringa billigt under resan, till vänner hemma i Sverige, kan man skaffa ett telefonkort, tex Lycatel/ASIA och lämna hemma. Ring sedan hem från hotellet och uppge hotellets telefonnummer, samt rumsnummer ni bor på. Därefter kan hemmavarande ringa och vid hotellväxeln begära rumsnumret. Kostnaden är ca 20-25 öre per minut.

Det går utmärkt att använda mobiltelefon på de flesta platser som vi besöker under våra rundresor. Telia, Comviq och Europolitan fungerar för det mesta bra. Kineserna använder själva mobiltelefon i ökande utsträckning. Varje år ökar antalet mobiltelefoner med ca. 50 miljoner i Kina.


Tull:
Vid ankomst till Kina får man numera medtaga kinesisk valuta. 400 cigaretter och två flaskor 75cl sprit får fritt införas per person. (Högst 2 flaskor/resväska!) Det är däremot förbjudet att införa skrifter med pornografiskt innehåll eller med politisk kritik av det kinesiska statsskicket. Den som reser med gruppvisum måste gå genom tullkontrollen tillsammans med sin grupp både vid ankomsten till Kina och vid hemresan.


Turist i Kina:
Kom ihåg att Kina fortfarande är ett U-land. Trots att det i alla större städer finns allt vi är vana vid lever nästan hela Kinas befolkning under helt andra förhållanden än vi är vana vid. Även den personal som guidar och servar oss under resan har oftast låga löner, trångboddhet och ett mycket sparsamt leverne. Stora kulturella olikheter kan också ställa till problem. Det är viktigt att vi med våra "västerländska ögon" kan försöka förstå detta. Ibland när problem uppstår gäller det att ha tålamod! Allt fungerar inte perfekt i städerna heller. Det är inte så konstigt egentligen när man betänker hur snabbt omvälvningen går. Tillsammans med våra kinesiska samarbetspartners gör vi dock allt för att resan ska gå så smidigt och problemfritt som möjligt.

V
Vaccinationer:
Har du glömt detta är det hög tid att se över skyddet någon månad innan avresan. Ett skydd som alltid bör finnas på resan är mot Hepatit A (Gammaglobulin, vilket är färdiga antikroppar men som bara ger ett 3-6 månaders skydd) eller Havrix som tas i två doser och som ger minst 20 års skydd mot Hepatit A, s.k. Turistgulsot. Den som planerar för fler resor kan utöka till ett kombinationsvaccin för även Hepatit B, tex Twinrix vilket är en blandning av Enerix B och Havrix och som ska tas i tre doser. Ofta kan det vara billigare att vaccinera sig på en vårdcentral eller infektionsklinik, än på en privat mottagning.

För den som bara reser till Pekingområdet behövs normalt inga särskilda vaccin. Den som ska resa runt i Kina eller Asien bör ringa länets vaccinationscentral för att kontrollera vad som eventuellt kan behövas. Till södra Kinas tropiska områden brukar man rekommendera malariatabletter. Vi uppmanar alla våra resenärer att för säkerhets skull alltid kontrollera med vaccinationscentral. Tag med dig ditt gula vaccinationskort!


Valuta:
Fortfarande är USD en gångbar resevaluta, men det blir allt vanligare att ta med sig kinesiska Yuan som kan köpas/beställas på Forex växlingskontor. Den internationella bankkoden för kinesiska Yuan är CNY. I Kina heter valutan folkets pengar, RMB, Renmin Bi (Renmin=Folkets). Även resecheckar och svenska sedlar (nyare) accepteras. Spara kvitton från växling om du växlar i Kina. Då finns möjlighet att växla tillbaka om det skulle behövas.


Vatten:
Drick inte kranvattnet. En känslig mage kan reagera illa. På hotellen kan man få en termos med kokt vatten vilket är säkert att dricka. Man kan även köpa vatten på flaska. En flaska per person och natt brukar ingå på våra hotell. OBS: Om du dricker av det vatten som tillhandahålls i minibaren kostar det extra.

Ö
Övrigt att tänka på:
Glöm ej att meddela oss om ev. hjälpmedel som medtages på resan eller sjukdomar och allergier som är bra att vi får kännedom om som epilepsi, diabetes, matallergi, gluten och laktosintolerans.
 © 2021 EURO CHN All rights reserved
  —  E-post: info@eurochn.se